Evinizde film izlediğiniz odada ufak detaylarla film izleme zevkinizi katlayabilirsiniz. Bunun için minik de olsa bir oda ve size başka dünyalara açılırken destek olacak birkaç obje yetecek.  İster bu odayı sadece film izlemek, kitap okumak gibi hobileriniz için ayırın ister başka amaçlarla kullandığınız odanızı film izlemek için de seçin her durumda önerilerimiz işinize yarayacaktır.

Artık evler minimal projeksiyon cihazları ile bile kolaylıkla koca bir sinema salonuna dönüşebiliyor. Televizyondan ya da laptopunuza bağladığınız teknolojik cihazlardan dizi, film keyfi yaparken odanızın aydınlatmasını loş da olabilir seçenekle aydınlatmayı unutmayın. Film ya da dizi izlerken parlak bir ışık sizi bir anda gerçek dünyaya döndürmesin. İster kocaman bir L koltuk takımı isterseniz şık bir TV izleme koltuğu… Mobilya, TV gibi ana temalar hazırsa gelelim detaylara…

Battaniyeler

En klasik hayallerden biri de dizi, film izlerken pelüş battaniyeye sarılmak olabilir. Onun için en önemli parçalardan biri pelüş battaniyeler. Bu odada kullanacağınız battaniye elinizin hemen altında olmalı. Bunun için de mobilyanızın hemen dibine silindir sepetler, renkli kutularla yumuşak battaniyenizi muhafaza edebilirsiniz. Koltuklarınız renkli ise benzer renklere bir battaniye şıklığı tamamlayabilir. Koyu renk tercih ettiyseniz bu kez de krem, pudra gibi tek renk daha açık tonlar sinema odanızı canlandırabilir. Sepetten battaniyeyi sarkıtmak cazip bir görüntü yaratabilirken koltuğunuzun üzerine şal görünümünde sereceğiniz battaniye fark yaratabilir.

Sehpalar

Film izlerken patlamış mısırlar, çeşit çeşit içecekleri elinizin altında tutmak için bir sehpa şart. Koltuklara yaklaşabilen  C şeklindeki bir sehpa kumandaları koymak için de kolaylaştırıcı olacaktır. Bunun yanında artık fazla yer kaplamayan zigon sehpalar da işinizi görebilir. Alternatif olarak katlanabilir tepsili sehpaları da kullanabilirsiniz. İşten yorgun geldiğiniz yemek yerken dizi izlemek istediğiniz bir günde pekâlâ yemek tabağınızı da taşıyabilir.

Bunlarla birlikte koltuk sehpaları mobilyanıza da uygunsa sizin için kolaylık olabilir. Böylece sehpa için yer ayırma ihtiyacı duymadan dirsek mesafesinde sehpanız olacaktır. Bunu tercih ederseniz dizinizi izlerken uzanmak istediğinizde dikkatli olun lütfen.

Bu seçeneklerin dışında bir tercih yapıp orta sehpanızla yetinmek isterseniz bunlar da film izlerken ayaklarınızı da uzatma lüksü sağlayabilir. Lüks demişken keyif sehpalarını da söylemeden geçmek olmaz özellikle de film için yatak odanızı tercih ettiyseniz bunlarla çok büyük keyif yaşayarak en sevdiğiniz diziyi izleme şansınız olacaktır.

Sinema Odasında Yan Oyuncular

Bu odada köşede duracak bir lambader ya da abajur film arasında yeteri kadar aydınlık ortam yaratacaktır. Işığın parlaklığını az tutmak da dizi ya da filmdeki dünyadan gerçek dünyaya dönüşü uzamayı sağlayacaktır, korku filmi seçerseniz o ayrı tabii…

Bu odada bir sürahi, kupa olması ‘pause’ tuşuyla aranıza mesafe koyabilir. Ayrıca bir tepsiyi bu odaya tahsis etmek gözler ekrandayken dökülebilecek içeceğin yayılma alanını daraltabilir.

Elbette, battaniyenin yeterli gelmediği soğuk kış akşamları için sıcak su torbaları sizi bambaşka etkileyecektir.

Bu soğuk günlerde bol keyifli filmler, diziler dileriz.