Duvarlar, odaları ayıran yapılardan çok daha fazlasıdır. Duvar boyası haricinde duvarlarınızı renklendirme konusunda yapabileceğiniz birçok uygulama bulunur. Duvar tabağı, dilediğiniz odanın dilediğiniz köşesine asabileceğiniz şık bir alternatiftir. 

Duvarlarınıza alışılagelen dekorasyon fikirlerinden çok daha fazlasını mı yansıtmak istiyorsunuz? Öyleyse duvar tabağı seçenekleri tam size göre! Duvarlarınıza hareket kazandırmak adına sizler için hazırladığımız duvar tabağı model ve dekorasyon önerilerini gelin birlikte inceleyelim. 

Kendi Kompozisyonunuzu Yaratın

Seçeceğiniz dekoratif tabakların ilk olarak odanın diğer mobilya ve dekorasyon eşyaları ile uyumlu olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin minimal bir şekilde dekore edilen bir odayı hareketlendirmek istediğiniz durumlarda bleu blanc tarzdaki duvar tabaklarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca bleu blanc buz mavisi ya da mint yeşili gibi dingin renklerin ağırlıkta olduğu odalara da zarif bir görünüm kazandırır. 

Kıvrımlı hatlara sahip olan mobilyalarla birlikte kullanabileceğiniz çini desenli dekoratif tabak modelleri, zengin renk ve tasarım çeşitliliği ile size geniş bir kompozisyon alanı tanır. Farklı boyutlarda ve benzer renkler barındıran çini tabakları bir araya getirerek duvarınıza pratik bir şekilde hareket kazandırabilirsiniz. 

Dekoratif tabak denildiğinde akla gelen diğer ana malzeme ise hasırdır. Hasır tabaklar, ahşap ağırlıklı mobilya ve eşyaların bulunduğu odalara sade ama etkileyici bir dokunuş katar. Afrika sanatında önemli bir yeri olan hasır duvar tabaklarının renkli hasır malzeme ile detaylandırılan birçok farklı model seçeneği bulunur. 

lhamın Gelmesini Beklemeyin

Duvar dekorasyonunuz için ilhamın gelmesini mi bekliyorsunuz? Aslında yalnızca birkaç ipucu ile aradığını bulmak çok kolay! 

  • Odanın Renklerini Baz Alın

Evlerin her odası birbirinden farklı renklere sahip olabileceği gibi tüm evde yalnızca tek bir rengin hakimiyet göstermesi de olasıdır. Duvar dekorasyonunu için tercih edeceğiniz dekoratif tabak çeşitlerini incelemeden önce, tabağı ya da tabakları koymak için belirlediğiniz alanın renklerine dikkat etmekte fayda var. Dilerseniz aynı tonlarda bir model tercih edebilir, dilerseniz zıt renkler ile kontrast bir görünüm elde edebilirsiniz. 

  • Mobilya Tarzınızı İnceleyin

Minimalist, avangart, klasik, bohem… Odanızın hangi dekorasyon tarzına hitap ettiğini belirlemek için mobilyalarınızın tarz ve renklerini incelemek yeterli. Örneğin sade, fazla aksesuar içermeyen, az ve keskin çizgili mobilyaların bulunduğu odaları minimal olarak sınıflandırabilirsiniz. Koltuk kenarlarında, sandalye ayaklarında ya da sehpa köşelerinde kıvrımlar barındıran mobilyaların hakim olduğu odalar ise klasik dekorasyon tarzına işaret eder. 

  • Odadaki Desenleri Detaylandırın

Koltuklarınız, kırlentleriniz veya perdeleriniz nasıl desenler barındırıyor? Gündelik hayatta çok da gözünüze çarpmayan ufak detaylara dikkat ederek odanıza tam uyum sağlayacak duvar dekor tabağını bulmak oldukça kolay.

Farklı Tarzları İnceleyin

Duvarınızı yalnızca tek bir tabak ile sade bir şekilde süslemek de birkaç farklı tabak ile zengin bir görünüme kavuşturmak da sizin yaratıcılığınıza bağlıdır. Mobilyalarınız ve masa örtüsü ya da perdeleriniz birbirlerinden farklı tarzlarda ise, bu tarzlardan birini seçerek o tarza ait duvar tabaklarını tercih edebilirsiniz. 

Duvar tabağı kompozisyonunda farklı dekorasyon tarzlarını bir araya getirmeye çekinmeyin! Doğru renk, form ve desen seçenekleri ile yaşam alanınızı kişisel sanat galerisine dönüştürebilir, ağırladığınız misafirlere ilham kaynağı olabilirsiniz. 

Hangi Duvarda Yer Vereceğinizi Seçin

Duvar dekorasyonları genellikle salon ve oturma odalarında kullanılsa da, duvar tabaklarına mutfaktan banyoya dilediğiniz farklı ev bölümlerinde de yer vermeniz mümkün. Yine de olası kazalar için önlem almak adına duvar tabaklarını dolap ve vitrin gibi mobilyaların kapakları açıldığında denk gelen bölgelerin çok yakınına koymamak gerek. 

Duvara asılan dekoratif tabakların temizliği de oldukça kolaydır. İlk günkü görünümlerini korumak adına bu tabakların haftada bir nemli ve yumuşak bir bez yardımıyla tozunun alınması yeterli olur. Antika kategorisi içerisine giren tabakların malzemesine bağlı olarak birkaç ayda ya da yılda bir bakımını yaptırabilirsiniz. 

Tek Dekorasyon Öğesi İle Büyük Bir Etki!

Dekoratif tabakları dilerseniz tek başına, dilerseniz farklı tabaklar ile kombinleyerek kullanabilirsiniz. Duvara farklı bir hava katmak için, duvara asacağınız ayna çevresine bu dekoratif tabaklardan yerleştirerek duvarı verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. 

Dekoratif tabakların boyutunu ve adedini duvarınızın boyutu ile uyumlu bir şekilde seçmek, duvarın yer aldığı odada kalabalık bir görünüm oluşmasını önler. Çoklu tabak dekorasyonunda desenlerinde opak ve minimal motifler içeren tabakları çarpıcı tek bir figür barındıran duvar tabağı ile bir araya getirebilirsiniz. 

Nostaljik Bir Görünüm Yakalayın

Dekoratif duvar tabakları, genellikle büyüklerimizin evlerinde rastladığımız dekorasyon öğelerinden biridir. Günümüzde ise dekorasyon konusunda geriye dönüş trendi yaşanıyor. Siz de nostaljik tasarımlardan ilham alarak retro ruhunu duvarlarınıza yansıtabilirsiniz. Geleneksel motifli dekoratif tabakları inceleyerek yaşam alanınızda nostaljik esintiler yaratabilirsiniz. 

Yüzyıllardan beri geleneğini sürdüren Japon sanatından esinlenerek hazırlanan porselen duvar tabakları ile odanızın atmosferini tek parça ile değiştirmek mümkün. Porselen, yapısı gereği ağır bir malzemedir. Bu sebepten dolayı tabağı duvara monte etme işlemini titizlikte gerçekleştirmeniz gerek. Çivinin duvara sağlam bir şekilde çakıldığına ve asma aparatının sıkı bir şekilde duvarla tabağı bir arada tuttuğundan emin olduktan sonra estetik görünümü yakalamak çok kolay!