Evinizin duvarlarını ister anılarınızla bir fotoğraf sergisine, ister dekoratif objeler ve tablolarla bakmaya doyamadığınız sanatlı alanlara dönüştürebilirsiniz. Uygulamadaki titzliğiniz ve seçimleriniz ise duvara asılan şeyleri birer obje olmaktan çıkarıp ahenkli, keyifli ve düşünülmüş mekanlar yaratmanıza yardımcı olur. Duvara asmalık objeler dosyamızda sizin basit fikirleri dahi görsel bir hazza dönüştüren fikirleri listeledik.

Duvara Asılan Şeyler Nelerdir?

  • Tablo

Evinizde sevdiğiniz eserleri ve birçok harika tasarımı barındırmak istersiniz. Bir doğa tablosu veya mükemmel fırça darbeleriyle çizilmiş bir manzara resmi ev dekorasyonunun olmazsa olmazıdır. Bu tabloları uyumlu bir duvar kağıdı ile sentezleyebilir, ayrıca kullanacağınız renk renk duvar boyalarıyla eserleri daha belirgin kılabilirsiniz. İsterseniz bir ip yardımıyla isterseniz de duvara yapıştırarak asabileceğiniz tablolar sizlere birçok farklı seçeneği de yanında getirir. 

Sadece duvar ile uyumu değil mobilyalar ile uyumu da önemli olan tabloları, uygun mobilya seçimleriyle bir seyir zevki haline getirebilirsiniz. Tablo seçerken özenli olmanız ve dikkat çekici tablolar tercih etmeniz de oldukça önemlidir. Anlamlı ve tanınmış kişilerin eserlerini tercih etmek sizi dekorasyon ve şıklık yönünde bir adım öne götürür. Ruhunuzu besleyecek tablolar ile aranızda uyumu bu şekilde yakalarsınız.

  • Ayna

Evinizin neredeyse her duvarında ihtiyacınızın olduğu ayna modelleri sizin kişiliğinizi de yansıtır. Giriş kısmına koyduğunuz aynalar en dikkat çekici konumda olacaktır. Misafirlerinizin ve sizin aynaya bakmaktan kendinize bakmaya fırsat bulamayacağınız fikirler ile aynanızı bir araç olarak kullanmakla yetinmeyebilirsiniz. Ev girişine uzun ve göz alıcı bir boy aynası kullanarak birçok bakım ihtiyacınızı karşılarsınız. Aynı zamanda salon ve oturma odalarına mobilyalar ve duvar renkleri ile uyumlu aynalar tercih ederek evinize gelen misafir sayısını sayamayacak boyutlara getirirsiniz.

Duvarınıza asabileceğiniz birçok ayna modeli bulunurken bunların en gözdelerinden biri parça parça ve petek ayna çeşitleridir. Bu seçenekler ile banyoda daha uzun süre kalır, koridordan odaya doğru giderken yavaş hareketler sergilersiniz. Çift, tek veya fazla sayıda aynalar kullanarak coşkun kişiliğinizi yansıtır veya sadelikten yana olan düz modelleri de tercih edebilirsiniz.

  • Duvar Saati

Duvar saatleri vaktinizi ayarlamaya çalışmanızın yanında saatlerce onları izlemenize ve odaklanmanıza da fırsat sunar. Evinizin odalarına göre bu saatleri seçebilirsiniz. Salonunuzun yapısına ve tarzınıza göre düşünebileceğiniz bu türlerde, klasik bir insansanız antika veya eğlenceli bir insansanız daha renkli seçenekler bulunur. Mobilya ve duvar renkleri, saatleriniz için oldukça önemli bir noktadadır. 

Saati daha geri plana atan ve etrafındaki desenleri göz önünde bulunduran modelleri kullanarak saati bir araç yerine göze hitap eden bir dekorasyon eşyası haline getirebilirsiniz. Kişiliğinizi dışa vuran duvar saatleri, sizleri en güzel yansıtan eşyalarınız haline gelecektir.

  • Raf

Raflar ile değerli kitaplarınızı saklayabilir veya eşsiz biblolarınızı üzerinde sunabilirsiniz. Her rafını bambaşka tercihler ile dizebilir aynı zamanda ev dekorasyonunuz ile uyumlandırabilirsiniz.

Duvarınızın şekli ve rengine uygun tercih edebileceğiniz raflar bulunur. Ahşap raflar ile kullanışlı bir alan elde ederken tel ile duvara asılmış şekildeki raflar ile dergilerinizi ve kitaplarınızı üzerinde bulundurabilirsiniz.

  • Fotoğraf

Anılarınızı ve sevdiğiniz fotoğrafları duvarınızda bulundurmak huzur ve mutluluk sağlar. Duvarınızın renkleri ile mükemmel bir uyum yakalama fırsatı da bulabileceğiniz fotoğraflar, ailenizin ve sevdiklerinizin bir adım daha yakınınızda olmasına olanak sunar.

Duvar üzerine bir tahta yardımıyla yapıştırabilir veya ip sayesinde üzerine asabilirsiniz. Uyumlu çerçeveler sayesinde de mutlu anlarınızı duvarınız ile paylaşabilir ve ayrıca ışıklar ile fotoğraflarınızı süsleyebilirsiniz. Siyah beyaz fotoğraflar ile görüntü yönünden geçmişi canlandırma fırsatını da yakalarsınız.

  • Aplik

Evinizde tercih ettiğiniz dekorasyon figürlerinin her koşulda görünür olması sizin için önemliyse bunu farklı aplik türleri ile sağlayabilirsiniz. Duvara asılan bir ışık olan aplik ile duvarınızı boydan boya veya enine doğru aydınlatma şansını yakalarsınız. 

Avize, mobilya ve duvar ile uyum sağlayacak türleri tercih ederek şıklığı elde edebilirsiniz. Aynı zamanda lamba rengi tercihlerinizi de bu yönde oluşturup evinizin gizli ayrıntılarını dışarıya sunarsınız.

  • Duvar Panosu 

İstediğiniz ve uyumlu olan bütün şeyleri üzerine asabileceğiniz panolar her zaman sizin için onları saklayacaktır. Duvar panosunu da müthiş ışıklar ile şekillendirerek panonuzun görünürlük seviyesini ve şıklığını artırabilirsiniz. Evinizin her bölgesine harika bir uyumla yerleşecek olan duvar panoları, sizin en büyük yardımcılarınızdan biri olacaktır.

  • Duvar Saksısı

Evinizin şıklığı ve havası için olmazsa olmazlardan olan bitkileri duvar üzerinde bulundurmak oldukça şık ve modern duracaktır. Bu doğrultuda kullanılabilecek araç tabii ki de uyumlu bir duvar saksısıdır. Burnunuzu ve hislerinizi daha hoş kokular ile buluşturacağınız duvar saksıları birçok konumda kullanılır.

Evinizin güneş alan duvarlarında güneş ile beslenen bitkileri bulundurabilir aynı zamanda güneşe ihtiyaç duymayan bitkileri de evinizin her köşesindeki duvara asabilirsiniz. Yarım saksı şeklinde duvara asılan modeller ile bitkinizin toprağını, taşını veya dekorasyon objelerini saksınızın içinde görebilirsiniz. Havayı kokladığınızda ayrıcalıklı hissetmenizi sağlayacak duvar saksıları sizi rahatlatmak için birebirdir.

  • Duvar Süsü

Evinizin her odası için farklı modelde süsler tercih edebilirsiniz. Mutfağınızın için çatal, kaşık ve diğer mutfak eşyaları figürlerinde süsleri duvarınıza asarak, bulunduğunuz odanın işlevini dışarıya yansıtırsınız. Bunların yanında kendi tasarımlarınız olan süsleri de duvara sıralı bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda halı, hasır ve hayal gücünüzün yeteceği motifleri de duvara ekleyebilirsiniz.