Dekorasyonda açık renkleri ve beyazı kullanmak hem aydınlık mevsimlerde hem de havaların kapalı olduğu soğuk günlerde çok özel etkilere sahip. Sadece İskandinav tarzı dekorasyon akımında akla geliyor gibi görünse de açık renkler ve özellikle beyazın her tarzda özel bir yeri var.

Açık renk mobilya sevgisi

Açık renk koltuklar, beyaz ve krem rengi mobilyalarla birlikte kullanıldığında oldukça aydınlık bir etki sağlıyor. Tüm mobilyaları beyaz kullanmayı tercih edebilirsiniz ancak bu kesin bir kural değil. Dengeli bir görüntü ortaya koymak kaydıyla bazı mobilyaları açık renk, bazılarını ise birkaç ton koyu renklerde seçip karışık olarak da yerleşim yapabilirsiniz. Yemek odasını tamamen açık renk seçmek ve oturma grubu ile bu alandaki aksesuarları koyu renk kullanmak dengeli olmayacaktır. Ancak beyaz mobilyalar koyu renk döşemelerle de gayet şık bir kombinasyon sağlar.

Bembeyaz nevresimler ile huzur verici uykular

Karmaşık görünümlü bir yatak odanız varsa uykuya geçişte sıkıntı yaşamanız muhtemeldir. Canlı renkler, karışık desenler ve dokular bir araya geldiğinde zihninizi yorup uyumanızı zorlaştırabilir. Uykusuzluk çeken biriyseniz veya dinlendirici bir yatak odası dekorasyonuna özlem duyuyorsanız sil baştan başlayarak her şeyi beyaz ve krem tonlarına çevirebilirsiniz. Bembeyaz çarşaflar, nevresimler hem temiz ve saf bir ortam sağlar hem de dekorasyonu yenilemek için kolay bir referans noktası olur. Deneyin!

Açık renge eşlik eden renkli aksesuarlar

Beyaz renk dekorasyon seviyor ve tüm eşyaları beyaz kullanmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak göz yormayan bir etki için dengeleyici bazı aksesuarlar kullanmanız da önemlidir. Bunun için beyaz ile en çok yakışan siyah aksesuarlar veya yastıklarla monokrom tarza göz kırpabilirsiniz. Kırmızı, turuncu, sarı, mavi gibi renkler ile mevsimlere gönderme yapabilir, beyaz renk eşyaları istediğiniz gibi tamamlayabilirsiniz.

Aydınlık duvarların derinliği

Beyazı seviyorsanız hem mobilyalarda hem de dekoratif ev aksesuarlarında kullanmak isteyebilirsiniz. Resim çerçeveleri, saatler, mumluklar, yastıklar, mutfak aksesuarları… Tüm eşyalarda beyazı seçip evinizi yenilemiş bile olabilirsiniz, tercih sizin! Ancak şunu hatırlatmak gerekir ki, duvarları beyazın tonlarında yapmak mobilya ve süs eşyalarının öne çıkmasını engelleyebilir. Tamamlayıcı bir fon için yine açık renkler kullanabilirsiniz ancak bu sefer lila, limon sarısı veya bej gibi tonlar da uygun seçimler olacaktır. Böylece duvarlarla uyumlu yeni süslemeler, örneğin taze çiçekler eklemeniz ve evinize yenilikler getirmeniz çok kolay hale gelir. Ayrıca beyaz aksesuarlarınız ve eşyalarınız daha sofistike bir atmosferle sergilenmiş olur.

Ferahlık ve hafiflik için beyaz

Sadeleşmek ve dekorasyonda hafiflemek için geniş alanlarda beyazın etkisini mutlaka yaşamak gerek. Büyük bir salonunuz ve mutfağınız varsa, genişlik hissini bölmeden, mekânın derinliğinden mümkün olduğunca faydalanmak için duvarlarda, zeminde ve dolap kapaklarında, kısacası tüm geniş yüzeylerde beyaz rengi ve açık renk tonlarını deneyin. Uyumlu ışıklandırma ile etkisini arttırdığınız beyaz, özellikle yenileme ve tadilat zamanı gelen evler için en ideal seçimlerden biri haline geliyor. hangi renkleri kullanacağınızı ve nereden başlayacağınızı bilemediğiniz zamanlarda temel rengi beyaz olarak seçtiğinizde, tüm diğer tonlar ona eşlik ederek işinizi kolaylaştırır.

Doğal ışığa eşlik eden beyaz  

Geniş pencereleriniz veya ışık alan bir alanınız veya odanız varsa, doğal ışıktan mümkün olduğunca fazla faydalanmak için içerideki renkleri ayarlamak iyi bir fikirdir. Beyaz, kırık beyaz, bej tonları, süt köpüğü tonları ve özellikle de parke zemininde seçilecek açık renkler sayesinde dışarının aydınlığı içeride devam eder. Pozitif duygular uyandıran gün ışığını evde hissetmenin en iyi yollarından biri, ışıkla bütünlük sağlayacak ve iç açıcı etki uyandıracak renkleri kullanmak…