Çocuklarımıza neşelerini, keyiflerini artıracak, ilham verecek, heyecanlandıracak, büyümelerine ve gelişimlerine katkıda bulunacak hediyeler vermek onları olduğu kadar bizi de mutlu eder. Çocuklara hediye seçmek, her geçen gün değişen teknolojiler ve artan seçenekler nedeniyle eskisi kadar kolay olmayabilir. Çocuklar da bu seçenekler arasında kolayca kaybolabilirler. Çocuklara hediye fikirleri araştırırken öncelikle eğlenceli, pratik ve ilham verici hediyelere yönelebilirsiniz. Çocuklara yönelik her hediyenin tabii ki gelişimlerine katkıda bulunması şart değildir; sadece eğlence için vereceğiniz bir hediye de onları çok mutlu eder. Dolayısıyla öğretici bir hediye kadar çocuklarınızı heyecanlandıran ve onların eğlenebildiği her hediye onlar için güzel bir seçenektir. Çocuklara hediye fikirleri için yazımıza göz atın!

Çocuklara Hediye Ne Alınır?

Çocuklar için alabileceğiniz hediyeler, yaşlarıyla bağlantılı olarak değişiklik gösterir. 2-3 yaş çocuklarıyla 4-5 yaş çocuklarının hoşlanabileceği oyuncaklar ve kullanabilecekleri ürünler farklıdır. Çocuklara hediye ne alınır diye düşünmeye başladığınızda, içinizdeki çocuğu mutlu edecek hediye fikirlerini değerlendirmek harika bir başlangıç noktası olur. Çocuklara hediye almak çok keyiflidir çünkü seçenekler oldukça fazladır. Çocuklar yaratıcıdırlar ve yaratıcılıklarını ifade etmek hoşlanırlar. Yaş grubu arttıkça çocuklara alabileceğiniz hediye seçenekleri de aynı ölçüde artar.

Çocuklara cinsiyetlerinden bağımsız olarak alabileceğiniz hediyeler de vardır. Boyama kitapları, peluş oyuncaklar, kıyafetler, yaşına uygun yapbozlar, boyalar, kumbara, müzikli oyuncaklar, kar küreleri, bebek ve çocuk kitaplarını hem kız hem de erkek çocuklar için tercih edebilirsiniz. Okul çağına geldiklerinde ise çocukların zamanlarının büyük kısmı okulda geçtiğinden, onlara farklı ve havalı kalem kutuları, eğlenceli tasarımlara sahip çantalar, çoraplar ve aksesuarlar, üzerinde isminin yazdığı termos, kupa ve muglar, suluklar ve mataralar veya boya kalemleri de hediye edebilirsiniz. Ayrıca her dönem çocuklar arasında popüler olan bazı oyunlar, diziler ve filmler vardır. Sevdikleri karakterlere sahip oyun kartları, kalem kutuları, kıyafet ve kostümler çocukları çok mutlu edecektir. Ayrıca renkli hediye paketleri de çocukların ilgisini daha çok çeker.

Her yaştan çocuk oyuncaklardan hoşlanır. Oyuncak almaya karar verirseniz ve ne alacağınız bilemiyorsanız yaş grubunu seçerek o yaş grubunun en sevdiği alternatifleri kolayca görebilirsiniz. Çocuklar için olan tüm oyuncakların ve malzemelerin üzerinde kaç yaş için olduğu yazılıdır. Eğer çok iyi tanımadığınız bir çocuğa hediye seçecekseniz çocuğun neye ihtiyacı olduğunu veya nelerden hoşlandığını öğrenmenin en iyi yolu annesine danışmaktır. Hediye alternatifleri arasında kararsız kaldıysanız bunu yapmaktan çekinmeyin. Çocuklar için sevimli karakterlere sahip çocuk nevresim takımı veya çocuk battaniyesi kadar neşeli renkleri ile giyilebilir battaniyeler, çocuk bornozları veya figürlü yastıklar da harika birer hediye seçeneği olabilir!

Erkek Çocuklara Hediye Seçenekleri

Erkek çocuklar genellikle daha maceracı ve hareketli olurlar. Enerjileri yüksek olan çocuklara sevdikleri süper kahramanların kostümlerini, uzaktan kumandalı araçları, ilgi duydukları sporla ilgili renkli ve eğlenceli malzemeleri, legoları, puzzle seçeneklerini, kutu oyunlarını ve hareket kabiliyetlerini geliştiren kaykay, paten, bisiklet, scooter gibi ürünleri rahatlıkla hediye edebilirsiniz. Elbette her çocuk aynı şeylere ilgi duymayacaktır. Erkek çocuklara hediye seçerken çocuğun ilgi alanlarına göre bir tercihte bulunursanız, sık sık kullanacağı bir hediye seçebilirsiniz. Örneğin bilime ilgi duyan çocuklara deneyler yapabilecekleri setler, doğaya ilgili olan çocuklar için karınca yuvası, el becerilerini kullanmayı seven çocuklar için ise mozaik atölyeleri hediye etmeyi düşünebilirsiniz. Burada da yine yaş grubu çok belirleyicidir. Günümüzde çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren tabletlerle, telefonlarla karşılaşırlar ve okul eğitimlerini bile bu tür cihazlar üzerinden almaktadırlar. Kara tahta ve tebeşir hem okul hissini eve taşıyacaktır hem de evde üzerine canı ne isterse çizebileceği bir alan olması çocuğun hoşuna gidecektir. Pano seçenekleri istedikleri herhangi bir konuyu eğlenceli bir şekilde öğrenmelerine yardım edebilir. Erkek çocukların çalışma alanları için onlara sevdikleri kahramanların, filmlerin olduğu mousepadler, kumbaralar, masa saati, kalemlikler, tablet kılıflarını da düşünebilirsiniz.

Kız Çocuklara Hediye Alternatifleri

Kız çocuklara hediye almak çok keyiflidir, çünkü birbirinden güzel, renkli ve sevimli hediye alternatiflerini sadece görmek bile gülümsetir. Kız çocukları yaşları kaç olursa olsun parlak ve güzel görünen şeylerden hoşlanırlar. İster doğum günü hediyesi, ister karne hediyesi isterseniz de içimden geldi hediyesi olarak kız çocuklarına alacağınız hediyeler onlara olan sevginizi göstermenin somut bir yoludur. Kız çocuklara hediye seçerken de yine yaş grubu ve ilgi alanları belirleyicidir. Oda ışıklandırmaları, şık kıyafetler, oyun hamurları, legolar, sevimli ve ayaklarını sıcacık tutacak peluş terlikler, takı ve aksesuarlar, kostümler, ne kadar büyüdüğünü birlikte görebileceğiniz boy ölçme cetvelleri, peluş yastıklar her yaş grubu için tercih edebileceğiniz alternatifler arasında yer alır. Odasında kullanabileceği dekoratif ayna modelleri ve çocuk odası saati seçenekleri de Evidea’dan kolayca satın alabilirsiniz!