Evinizde artık dinlenme havasına geçtiğiniz, ayaklarınızı uzatıp ‘oh be!’ dediğiniz zamanlarda cildinizi de şımartmak günlük koşturmacaların arasında sizi rahatlatabilir. Yorgunluğa, yoğunluğa kapılıp cilt bakım merkezlerine gidememeniz ya da düzenli gidiyor olmanız fark etmez bu rutinleri hayatınıza eklemeniz için.

Cildinize peeling etkisi yapan, nem veren, kırışıklıklara iyi gelen maskeleri sizin için derledik. Arasından seçin ve kendinizi ödüllendirmek için geriye yaslanın. Hatta kulaklığınızda meditasyon uygulamasıyla derinleşin. Bakın birkaç saate havanız nasıl değişecek. Maskeleri yaparken cildinizin temiz olmasına, sivilce olmamasına, uygulamayı yapıp iyice kuruyup cildin çekmesine ve temizledikten sonra rutin kremlerinizi uygulamaya özen gösterin.

Peeling Etkisi İçin

Sivilcenizin olmaması önemli çünkü partiküllü dokuları cilde yaymak sivilcenizin genele yayılmasına neden olabilir. O nedenle sivilceniz yoksa bu uygulamaları denemenizi tavsiye ederiz.

Esmer Şeker- Zeytinyağı veya Türk Kahvesi Telvesi

Esmer şekeri biraz zeytinyağı ile kıvama getirip cildinizi parmak uçlarınız ile ovalamak ardından bol duru su ile yıkamak oldukça iyi hissettirecektir. Kış aylarında kuruyan elleriniz için de pahalı markalarda satılan el peelinglerine yakın bir etki ile cildinizi yumaşacık yapacak. Çünkü ölü deriyi alıyor peeling. Kahvenizi içtikten sonra telvesini yüzünüze sürüp yine parmak uçları ile ovalamak da benzer etkiyi sağlıyor üstelik bu kez kahvenin uyandıran etkisi de bonusu.

Elma Sirkesi

Su ile seyreltilen elma sirkesi cildiniz için oldukça etkili bir peelin vadedebilir. Üstelik bu kez sivilceli cilde de uygulayabilirsiniz çünkü sirkenin enfeksiyonları yok edici özelliği ile onları söndürmenize bile yardımcı olabilir. Bunun yanında düzenli kullanımda elma sirkesinin lekeleri yok edici özelliği tecrübeyle sabit. Sirke cildinizi kızartabilir, kabartabilir dolayısıyla önce kol içinde biraz uygulayıp cildinizin tepkisini anlayabilirsiniz. Özellikle uyumadan önce uygulamanız ve ertesi gün her gün olduğu gibi güneş koruyucunuzu kullanmanızı öneririz.

Nem Olmazsa Olmaz

Muz ve Bal

Bu ikili cildinizin ihtiyacı olan nemin sağlanması konusunda oldukça etkili. Cilt için nemli olmak demek, kırışıklıklar için nedenlerden birinin azalması demek. Onun için haftada iki kez bu karışımı hazırlayıp yüzünüzde bekletmeniz oldukça iyi bir nem kaynağı demek.  Maskeyi çıkardıktan sonra cildinizdeki nem artışını kesinlikle hissedeceksiniz. Miktarlarına gelince onu da tamamen göz kararı ayarlayabilirsiniz.

Cennet Hurması Maskesi

Tam mevsiminde olan bu meyvenin etkisini cildinize de yansıtmak için bol bol yiyin ve bir kısmını da maske olarak kullanın. Biraz ezdikten sonra yüzünüze sürebileceğiniz gibi kabuklarını buzdolabında bekletip masaj da yapabilirsiniz. Oldukça zengin içeriğe sahip bu meyvenin tadını tam da mevsiminde bolca çıkarın. Cildinizin nemlenmesinin, gerginleşmesinin ve ipeksi hissin varlığını doya doya yaşayın.

Biraz da Botoks Etkisi

Yumurta Akı Maskesi

Yumurta akının faydalarını duymuşsunuzdur. Biraz çırptıktan sonra temi cilde uyguladığınızda bir süre sonra cildinizin gerginliğini hissedersiniz. Sabredin ve iyice kuruyana kadar bekletin. İnce çizgilerinizin zamanla dolduğunu, gergin bir görünümün sizi sardığını göreceksiniz. Yumurtayı çırpıp yüzünüze göz çevresini koruyarak uyguladıktan sonra bir miktarına Türk Kahvesi ekleyip yeniden çırpıp gazlı bezin arasında göz çevresine koymak da göz çevresi morluk ve şişlikleri için iyi gelecektir.