Cam, hayatımız için adeta olmazsa olmaz… Hem mutfakta hem de dekorasyonda önemli bir yeri olan cam, sanatın ve kullanışlılığı bir araya getiren çok özel bir malzeme… Camı sade ve fonksiyonel haliyle ele almak ve yaşamımızdaki önemini birlikte hatırlamak istedik.

Sağlıklı beslenmede camın yeri

Taptaze yeşillikler ile hazırlanan bir salatanın lezzetine kimse hayır diyemez. Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek için taze otlar ve çiğ sebzelerle hazırlanan bir salatanın ev sahibi ise kuşkusuz kullanışlı bir salata kasesidir. Sebzeleri yıkamak veya suda bekletmek için kullanacağınız kabın cam olması oldukça sağlıklıdır. Bunun için cam kaselerden birkaç boyunu mutfağınızda bulundurabilir, salata hazırlığınızı sağlıklı ve göze hoş gelen bir şölene dönüştürebilirsiniz. Evdeki herkesin katılacağı bir taze öğün hazırlığı için cam malzemeler iştah açıcı bir görüntü sunar. Camın şeffaflığı renkleri ön plana çıkarır ve tazeliği gözler önüne serer. Size de cam kâsede bütün görselliği ve faydalarıyla sofranızı süsleyen bir öğünün tadını çıkarmak düşer.

Su tüketimi önemli!

Yetişkinlerin günde en az 2 litre su içmesi gerektiğini artık bilmeyen kalmamıştır. Su içmenin gerekliliği kadar doğru oranda tüketimi de önemli. Sağlıklı bir bireyin sabah uyandıktan yatana kadar aldığı su miktarını gün içine yayması önerilirken bazılarımız yoğun tempo içinde su içmeyi ihmal edebiliyor. “Su içmeyi unutuyorum” diyenlerdenseniz, size kolay ve uygulanabilir bir önerimiz var. Susuzluğunuzu fark etmenizi sağlayacak bardakları her zaman ortalıkta bulundurun. Sadece mutfakta değil, evin farklı yerlerinde, salonda ve yatak odalarında da sürahi ve bardağınız olsun. Bilgisayar başında veya çalışma masasında iseniz, mutfağa gitmek için yerinizden bir türlü kalkamamanız olası. Su içmeyi hatırlamak için yapacağınız şey çok basit: Etrafta su bardakları ve sürahiler bulundurmak!

Gözlere hitap eden cam vazolar

Vazo modellerine göz atıldığında akla önce rengarenk seramik seçenekler gelse de cam vazoların yeri bambaşka oluyor. Çiçek dekorasyon fikirlerine bakıldığında cam vazolar özellikle sade tasarım arayanlar ve taze çiçekleri saplarıyla birlikte sergilemek isteyenler için ilk seçimler haline geliyor. Bir cam vazo, tek başına bile bir dekorasyon öğesi olarak da kullanabiliyor. Çiçekleriniz tazeliğini kaybettiyse cam vazonun içini sadece su ve boncuklarla süsleyebilir, doğal taşları dekorasyona katmak için fil ayağı cam vazo gibi çeşitler kullanabilirsiniz. Fanus şeklinde farklı biçimler verilmiş cam vazolar da çeşitli dekoratif denemeler yapmak için örnek oluşturuyor.