Mobilya ve aksesuarların birlikte kullanımına baktığımızda bu yıl bazı trendler dikkat çekiyor. Bunlardan birkaçına birlikte bakalım.

Pratik ve kişiye özel mobilyalar

Geleceğin evleri için ulaşılabilir fiyatlı, tasarım ve işlevin bir araya geldiği mobilyalar öne çıkıyor. Teknolojiye ve hızlı yaşama uyum sağlayan kişiselleştirilebilir mobilyalar vazgeçilmez hale geliyor. Özellikle TV üniteleri, çok amaçlı dolaplar, bazalı koltuklar daha derli toplu bir ev ve pratik bir yaşama hizmet ediyor. Koltuk sehpaları, tekerlekli koltuk sehpası gibi ürünler konfor sağlıyor. Akıllı orta sehpa gibi ürünler de yeni dekorasyon ve mobilya trendleri hakkında ipuçları veriyor. Bu tarz ürünler akıllı tasarımlarıyla günlük yaşama uyarlanabiliyor. Sadece dekorasyonda değil, ev eşyalarında da tasarım ve fonksiyon iç içe geçiyor. Dolaplı ütü masaları, duvar rafları gibi ürünler hem şık hem işe yarar eşyalar olarak hayatımıza giriyor.

Birkaç dekoratif unsurun birleşimi

Her şeye bir miktar yer vermek isteyenlere bu yılın dekorasyon eğilimleri kucak açıyor. İç dekorasyonda İskandinav tarzı fırtınasından sonra biraz daha kalabalık bir tarza doğru ilgi başladığını söylemek gerek. Bu dekorasyon trendine uyum sağlamak isterseniz, birbirinden oldukça farklı tarzda mobilyayı ve aksesuarı bir arada kullanarak işe başlayabilirsiniz. Bunu yaparken iddialı bir tekli koltuğu veya bir kitaplığı ön plana çıkarıp etrafında aksesuarlara yer verebilirsiniz. Böylece evinizde yer verilmeyi bekleyen, tek başına nereye koyacağını bilemediğiniz bazı ev aksesuarları da kendine yer bulmuş olur. Özellikle duvarlarda farklı tarzlarda resim çerçeveleri, posterler ve aynaları yan yana rahatlıkla sergileyebilirsiniz. Tek bir duvarda sık yerleşimli farklı süslemeler kullanmaktan çekinmeyin.

El emeği ürünler

Doğal malzemelerden yapılmış geleneksel ürünler ile geçmişin değerleri günümüze taşınıyor. El emeği, kişiselleştirilmiş ürünler ev dekorasyonunda kendine yer buluyor. Bu dekorasyon trendinde, doğal dokulu, sürdürülebilir malzemelerden yapılmış ürünler baş tacı! Üstelik bunları modern dekore edilmiş bir odada aksesuar olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Modern tasarımlı mobilyalarla dolu bir eviniz varsa, örgü veya keten örtüler gibi doğal dokuları dengeleyici olarak kullanabilir ve özellikle düz hatlarla dolu bir odada genel görünümü yumuşatabilirsiniz. Makrame duvar süsleri, hasır sepetler, el yapımı duvar tabakları, ahşap oymalı ürünler bu yıl hiç olmadığı kadar dikkat çekiyor. Mistik semboller ve figürler de aksesuarlarda hayat buluyor. Bu tarz aksesuarlar bir çok mobilya türü ile uyum içinde.

70’ler esintisi

1970’li yılların renkli, geleceğe göz kırpan ve canlı tarzına özlem hiç dinmiyor. Bu yılların hayat dolu, rengarenk, keyif veren tarzından vazgeçmek zor. Bu yılın dekorasyon trendlerinde de hem renkler hem de mobilya tasarımları 70’lere selam gönderiyor. Zeytin yeşili, hardal rengi, pudra tonlarında pembeler öne çıkıyor. 70’li yıllar dendiğinde malzeme olarak pirinç de öne çıkıyor. 90’lı yılların dekorasyon tarzına kadar uzanan pirinç kullanımı bu yıllarda da tekrar sehpalarda, lamba ayaklarında kendini gösteriyor. Elinizde vintage bir mobilya varsa yaşadınız. Tekrar sahneye alma zamanı geldi!

Kıvrımlı mobilyalar

Mobilyalarda artan kıvrımlar son zamanlarda dikkat çekiyor. Bunun yukarıda bahsettiğimiz 70’ler esintisinden geldiğini de belirtmek gerek. Feminen bir çağrışım yapan, huzur verici, yumuşak ama güçlü bir görünüme sahip kıvrımlı mobilyalar, minimalist dekorasyon tarzının öne çıkardığı sert ve düz hatlı mobilyalardan sonra oldukça cazip görünüyor. Kanepeler, tekli koltuklar, yemek odası sandalyelerinde, kadife döşemeler ve yumuşak renklerle bu yeni tarz kendine yer buluyor. Kıvrımlı hatlara sahip mobilyaların sofistike bir görüntü kattığını belirtmek gerek.