Bar sandalyeleri, genellikle amerikan mutfaklarda sıkça karşılaşılan mobilya türlerinden biridir. Bu tür sandalyeler, mutfak tezgahını yiyecek ve içecek servislerinde kullanmak amacıyla tasarlanır. Ayrıca birçok boyut ve materyal seçeneği ile her dekorasyona hitap eden modelleri bulunur. 

Bar sandalyesini diğer tabure ve sandalye modellerinden ayıran özelliklerden biri daha yüksek ayaklara sahip olmasıdır. Bu tür sandalyelerin yüksekliği ayarlanabilir seçenekleri ile tezgah-sandalye oranını kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Böylelikle tezgah üzerindeki yiyecek ve içeceklere zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tasarımlarında konforu ön planda tutan sandalyelerin iskelet bölümlerinde ahşaptan metale birçok malzemeye yer verilir. 

Bar sandalyeleri mutfağınıza modern bir görünüm kazandırmak için cazip bir alternatiftir. Bar ve kafe dekorasyonlarından ilham alan sandalyeler ile mutfağınızda vakit geçirmeye doyamayacağınız bir köşeye sahip olabilirsiniz. Amerikan tarzı mutfağınızı nasıl daha kullanışlı ve şık bir hale getireceğinizi mi düşünüyorsunuz? Gelin, sizler için hazırladığımız bar sandalyelerini ele alan yazımızı birlikte inceleyelim. 

Hem Estetik Hem Kullanışlı Bar Sandalyesi

Bar taburesi modellerinin dönebilen, sabit ve ayarlanabilir gibi kullanım seçenekleri bulunur. Dönebilen sandalyelerin oturma bölümü 180 ya da 360 derece dönebilir özelliktedir. Ayarlanabilir sandalyelerde ise ayak ile oturma kısmı arasında kalan bağlantı noktası belirli aralıklarda yükseltilip alçaltılabilir. 

Amerikan mutfaklarda mutfak tezgahı ada, L ve U şeklinde tasarlanır. Amerikan mutfağa sahipseniz, mutfak tezgahlarının boyutuna uygun bir bar sandalyesi edinerek mutfağınızı modern bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Seçimlerinizde tezgah ile sandalyenin boyunun orantılı olmasına da dikkat etmeniz gerekir. 

Mutfak bar sandalyesi seçeneklerinin tekli, ikili ya da dörtlü gibi farklı adetleri bulunur. Beğendiğiniz modele karar verdikten sonra sandalye adedini belirlemek için tezgahın uzunluk ve mutfağın genişlik ölçülerinden yardım alabilirsiniz. Uyumlu bir görünüm elde etmek adına, mutfak içerisindeki diğer mobilyaların renk ve materyallerine benzer sandalye modellerini tercih edebilirsiniz. 

Bar Sandalyesi İle Konfor Ön Planda

Bar sandalyeleri Amerikan mutfakların en gözde mobilyalarından biridir. Amerikan mutfak bar masası, bazı evlerde duvara sabit bir şekilde görülürken bazı evlerde ise mutfağın tam ortasında yer alır. Sandalye seçiminde ilk olarak mutfağın alan kapasitesine dikkat etmek gerekir. Küçük mutfaklarda kolçak barındırmayan, ayak kısmı yuvarlak tasarımlı ve dar oturma alanı bulunan tasarımları tercih edebilirsiniz. 

Renk ve materyal konusu da sandalye seçimlerinde üzerinde durulması gereken unsurlardır. Endüstriyel olarak adlandırılan ve yoğun olarak gri renk barındıran mutfaklarda metal iskeletli modeller ile uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz. Bar sandalyeleri, yemek masası için yeterli alan bulunmayan Amerikan tarzı mutfaklarda da kurtarıcı görevi üstlenir. 

Ahşap, mutfakların dekor kısmında sıkça yer verilen bir malzemedir. Mutfağınızda sıcak ve doğal bir atmosfer yaratmak adına ahşap bar sandalyesi modellerine göz atabilirsiniz. Ahşap bar sandalyelerinin dört ya da iki ayaklı, kolçaklı ve oturma kısmında deri, nubuk, kadife gibi kumaş kaplamalı birçok farklı tasarım seçeneği bulunur. Bu tür sandalyeler ile çay ve kahve saatlerinde sevdikleriniz için şık bir ortam yaratabilirsiniz. 

Mutfağınızın En Güzel Köşesine Yönelik Bar Sandalyesi

Yalnızca tek bir mobilya ile tüm mutfağınızın görünümü büyük ölçüde değiştirmeniz oldukça kolaydır. Sırt kısmı kafes şeklinde tasarlanan bar sandalyesi modelleri ile mutfağınızı tek dokunuşta modern bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu tür sandalyelerin iskelet kısmında yer verilen farklı renk seçenekleri ile mutfağınıza renk katabilirsiniz. Tüm tasarımında renk barındıran modeller genellikle metal ve plastik bar sandalyelerinde görülür. Ahşap ya da oturma kısmı kaplamalı olan sandalyelerde de birçok farklı desen ve renge rastlamak mümkündür. 

Mutfağınızın boyutlarına ve tezgahın yüksekliğine uygun bir sandalye modeli ile hazırlayacağınız sofralara modern bir dokunuş kazandırabilirsiniz. Misafirlerinizi konforlu bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilen sandalyeler ile bir koltuk takımının sunduğu konforu mutfağınıza yansıtabilirsiniz. 

Bar Sandalyesi Seçiminde Bilinmesi Gerekenler

Mutfaklar, ev içerisinde leziz yemeklerin hazırlandığı ve aile fertlerinin birlikte vakit geçirdiği önemli alanlardan biridir. Mutfak ne kadar düzenli olursa, yemek ve sofra hazırlama süreçleri de bir o kadar kolaylaşır. Hareket alanının önem taşıdığı mutfaklarda alandan tasarruf elde etmek adına farklı yöntemlere başvurulur. 

Bar sandalyeleri, Amerikan mutfaklarda fazladan bir yemek masasına ihtiyaç duymaksızın mutfak tezgahını yiyecek ve içecek servisi için kullanmanız konusunda size yardımcı olur. Yemek masasının bulunduğu Amerikan mutfaklarda, zevkinize ve dekorasyona uygun bir bar sandalyesi tercih ederek mutfağınızı bir mini bara dönüştürebilirsiniz. 

Bar sandalyesi seçiminde mutfak tezgahı ve sandalye yüksekliği orantılı olmalıdır. Aksi takdirde sandalye üzerine oturduğunuzda tezgah üzerindeki yiyecek ya da içeceklere ulaşmanız zorlaşabilir. Ayrıca iki mobilyanın yüksekliklerinin orantısız olması, oturum konforunu da olumsuz yönde etkiler. Kolçaklı, minderli, ayarlanabilir ayaklı, sırt kısımlı birçok farklı tasarımı bulunan bar sandalyeleri ile sevdiklerinizi şık ve konforlu bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Mutfağınız için en uygun sandalye modelini bulduktan sonra, sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmekten keyif alacağınız şık ve modern bir alana sahip olabilirsiniz.