Banyonuzda farklı bir tarz ve şıklık ortaya çıkarmak için mumlardan yararlanmaya ne dersiniz? Evin her köşesinde hoş kokusu ve renkleriyle dekorasyon objesi olarak kullanılan mumları banyonuzda da görmek istemez misiniz?

Banyonuzdaki mumlar sadece dekorasyona katkı sağlamakla kalmaz aynı zamanda hoş kokularıyla da sizi mutlu eder. Peki banyonuzda ne tarz mumlar kullanmalısınız? Hangi kokular daha çok hoşunuza gidebilir ve kendinizi nasıl hissetmenizi sağlar?

Mumun sakinleştirici etkisini hepimiz biliyoruz. Ancak mumların rengine ve kokusuna göre etkileri de değişebilir.Beyaz mum genelde vanilya kokulu olur ve sakinlik ve dinginliği sembolize eder. Duş yaparken bu renkteki mumunuz yandığında huzur ve mutluluk hissedersiniz.

Çikolata kokulu mum ile rahatlayın

Tutkunun rengi olarak tanımlanan kırmızı mum genelde çilek kokulu olur ve kendinizi daha iyi ve özgüvenli hissetmenizi sağlar.
Doğanın rengi yeşil, mumlarda da sıklıkla kullanılır. Huzuru ve bereketi temsil eden bu renkteki mumlar yeşil elma gibi kokar.
Belki de en iştah açıcı renkteki mumlar kahverengi olanlardır çünkü bu mumlar çikolata kokar. Çikolata kokusu ise insanlar üzerinde rahatlatıcı, mutluluk verici bir etkiye sahiptir. Bu yüzden banyolarda sıklıkla tercih edilen bir renktir.

Gücün rengi mor

Böğürtlen kokulu mor mum gücü ve başarıyı temsil eder ve kendinizi daha motive olmuş hissedersiniz. Portakal kokulu, turuncu mumlar da hem evinize hem de banyonuza tazeleyici bir hava katar. Banyonuza ferahlık ve temizlik hissi verir.

Pembenin romantizm etkisi

Yumuşak bir renk olan pembe, romantizm ve sadeliği temsil eder. Pembe mumlar genelde gül kokuludur ve banyoların vazgeçilmezidir. Mavi mum da yine banyonuzda kolaylıkla tercih edebileceğiniz bir mumdur. Deniz, okyanus kokusu veren tazeleyici özellikleri vardır. Banyonuzda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.