Kişisel bakım alanınızın ışığının çok önemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Banyonun ışığı sizin gün içindekini ruh halinizi bile etkileyebilir. Nasıl mı? Gelin, farklı açılardan bakalım.

Banyo aynanızın çevresindeki ışık fazla olmalı

Aynada, cilt bakımınızı, kişisel temizliğinizi görecek ve inceleyeceğiniz için buradaki aydınlatma size yön verebilmeli. Bu aydınlatmanın banyonuzun tavan aydınlatması ile dengelenmesine de dikkat edin. Çok fazla ışığı tercih etmiyorsanız, ayaklı veya duvara monte edilen ışıklı aynalarla destekleyebilirsiniz.

Loş ışık rahatlatır

Duş sırasında kullanabileceğiniz aydınlatma, loş olursa rahatlamanıza yardımcı olur. Duşakabin veya küvet için kullanılan ikinci bir aydınlatmanız mevcut ise, bunun ışığını loş seçmenizde fayda var. Buradaki yüksek ışık sizi yorabilir.

Mumun gücünden yararlanın

Banyonuzun asıl ışık kaynağı olmasa da aydınlatmada ve dekoratif amaçlış olarak mumlardan yararlanabilirsiniz. Özellikle kokulu mumları, banyo kullanımından birkaç dakika önce yakabilirsiniz. Hoş kokusu ile kendinizi daha ferahlamış hissedebilirsiniz. Banyo yaparken spa keyfi yaşamak isterseniz de, mum ışığından yararlanmayı unutmayın.