Bambu evlerde bitki olarak dekorasyona katkıda bulunmasının yanı sıra, masa, sandalye, balkon ve bahçe takımları olmak üzere pek çok farklı alanda karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde ise özellikle mutfak malzemelerinde bambu etkisini yoğun olarak görüyoruz. Şık sofralarda, kahvaltı ve kahve sunumlarında ön plana çıkan bambu kaşık, baharatlık, tepsi, çerezlik gibi mutfak eşyaları olarak da bambuyu görmek mümkün.

Neden bambuyu tercih etmelisiniz?

Dünyanın en hızlı yetişen bitkisi bambu tamamen doğal olması sebebiyle doğaya zarar vermez. Bol yağmur alan bölgelerde büyür ve kimyasal gübre içermez. Bu da onun organik bir ürün olmasını sağlar. Bambu ürünler ömrünü doldurduğunda tekrar doğaya geri döner ve endüstriyel atık halini almaz. Bu da tercih edilme sebepleri arasındadır.

Bu ürünler aynı zamanda  fonksiyonel, estetik ve dayanıklıdır.  Yapı itibari ile anti bakteriyel olan bambu bitkisi bakteri barındırmadığı için bambudan üretilen mutfak ve ev gereçleri sağlık açısından son derece hijyeniktir.

Mutfakların baş köşesinde

Mutfaktaki açık alanlarınıza bambu ürünlerinizi yerleştirebilirsiniz. Kaseler, tabaklar sadece kullanım için değil aynı zamanda dekorasyon olarak da mutfağınızda hoş bir görüntü ortaya koyar. Kısacası bambu mutfakların her zaman baş köşesinde olabilecek özelliklere sahiptir.  

Sofranızda yer açın

Ancak kuşkusuz ki bambunun en sık kullanıldığı alan sofralardır.  Bambu servis takımlarınızın üzerine yerleştirdiğiniz tabaklarınızla şık bir sofra hazırlayabilirsiniz. Kahvaltıda peynirlerinizi bambu bir peynirlik üzerinde sunabilirsiniz. Reçellikleriniz, zeytinlikleriniz, ekmekliğiniz, kahvelerinizi sunduğunuz tepsiniz bambu tasarımlarla çok daha farklı bir görünümde olacaktır.

Bakımı nasıl olmalıdır?

Bambu ürünleri kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları da mutlaka bilmelisiniz. Bambu ürünlerinizi bulaşık makinasında yıkamamalısınız. Makinadaki suyun ısısı, şiddetli su akımı ve tabiki deterjanlar bambu ürünlerinizi yıpratır ve kullanılamayacak duruma gelmesine neden olur. Bambu ürünlerinizde elde yıkayın ve ılık su kullanın. Bulaşık teli ya da sert süngerler asla kullanmayın. Süngerinizin yumuşak tarafı ile yıkamanızı öneririz. Ayrıca yıkama sonrası bambularınızı ıslak bırakmayın mutlaka kurulama bezi ile kurulamalısınız.

Bambu ürünler de zamanla yıpranır, ilk günkü görünümlerini kaybedebilir. Bu yüzden arada bir bakım yapmanızı öneririz. Bambu ürünlerinizin üzerine sadece birkaç damla yağ damlatarak onları yağlayabilirsiniz. Daha sonra yağın emilmesi ve kurumasını bekleyin. Böylece ürünleriniz parlaklığını koruyacaktır aynı zamanda daha uzun ömürlü olmalarını da sağlayabilirsiniz.