Güzel ve bakımlı bir bahçe için neler gereklidir? diye sorsak nasıl cevap verirdiniz? Çiçekler, yemyeşil bir çimen, konforlu ve şık bahçe mobilyaları… Peki ışıklandırma? Unutmayın ki güzel bir bahçenin iyi bir ışıklandırmaya ihtiyacı vardır ve yaz akşamlarında bahçenizde keyifle otururken doğru ışıklandırmayla ortamınızı çok hoş bir hale getirebilirsiniz. Bunun için size bazı tavsiyelerimiz var.

Bahçe aplikleri

Bahçenizin duvarına uygulayabileceğiniz bahçe aplikleri hem aydınlatma sağlar hem de ortamın havasını değiştirir. Apliklerinizde sarı ve beyaz ışık dışında farklı renk alternatiflerine de yer verebilirsiniz. İhtiyaca göre sayısını çoğaltabileceğiniz bahçe aplikleri sayesinde yaz geceleriniz çok daha keyifli geçecektir.

Havuz aydınlatması

Bahçenizde mutlaka bir yüzme havuzu olması gerekmez, küçük bir süs havuzunuz bile olsa havuz aydınlatması sayesinde farklı bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Işıklandırılmış bir havuzun karşısında oturmak size son derece keyif verecektir.

Yürüyüş yolu ve merdiven ışıklandırması

Bahçenizin içindeki yürüyüş yollarınızı led ve spotlarla aydınlatabilirsiniz. Sensörlü bu aydınlatma şekli hem gece yürüyüşlerinde işinize yarayacak bir çözüm hem de güzel bir görüntü meydana getirir.

Bahçe merdivenlerinizin arasına yerleştirilen led ışıklar sayesinde hem şık bir ortam meydana gelir hem de karanlıkta merdivenlerden inmek zorunda kalmazsınız.

Ağaçlar ve bitkilerin ışıklandırılması

Bahçenizdeki bitki ve ağaçlara dikkat çekmek ışıklandırma yapabilirsiniz. Özellikle ağaç aydınlatmasında fenerler çok işinize yarayacaktır. Rengarenk fenerler ile görsel bir şölen oluşturabilirsiniz.

Dış cephe aydınlatması

Dış cephelerde farklı ışıklandırmalar ile birbirinden güzel biçimler oluşturmanız mümkün. Evinizin dışına yansıtacağınız ışık ile mimari açıdan da farklı bir hava ortaya çıkacaktır. Ancak bu aydınlatmaları yaparken çok parlak ışıklar seçmemeye gayret göstermelisiniz.