Güzel ve bakımlı bir bahçeye sahip olmak herkesin hayali… Çiçekler, farklı bitki türleri, yemyeşil çimenler, bunlar tabi ki güzel bir bahçenin olmazsa olmazı… Ancak bunlara ilave olarak farklı bazı köşeler oluşturarak bahçenizi daha cazip bir hale getirebilirsiniz.

Süs havuzu

Bahçenize uygun tasarlanmış güzel bir süs havuzu emin olun ki bahçenizin tüm havasını değiştirecektir. Eğer alanınız büyükse yapay şelaler de eklenerek havuzunuzun tam bir görsel şölene dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Gece de bahçenize farklı bir görünüm katması için ışıklı süs havuzu da yaptırabilirsiniz. Süs havuzu sayesinde bahçenizde dinlendirici ve şık bir ortam oluşturarak sevdiklerinizi ağırlayabilirsiniz.

Aydınlatmalar

Bir bahçe için aydınlatma kuşkusuz ki en önemli konuların başında geliyor. Gündüz keyfini sürdüğünüz bahçenizin gece de ışıl ışıl görünmesini istemez misiniz? Bunu da ancak doğru seçilmiş bahçe aydınlatmalarıyla sağlayabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktaları gözden kaçırmamalısınız. Bahçenizde çok parlak ve gereğinden fazla ışık yayan aydınlatmalar kullanırsanız göz yorucu bir ortam oluşabiliyor. Bu yüzden doğru aydınlatmalar seçerek bu aydınlatma öğelerini bahçenizde doğru noktalara yerleştirmenizi öneririz. Aydınlatmalarınız göz yormamalı ancak yeterli aydınlatmayı da sağlamalı ki bahçenizde akşamları rahatça oturabilesiniz. Fenerler de bahçe aydınlatmasında kullanabileceğiniz aynı zamanda son derece dekoratif olan aydınlatma öğeleridir. Eğer bahçenizde ağaçlar varsa dallarına fenerler asarak güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Çocuklar için oyun köşesi

Çocuklarınız varsa bahçenizin bir köşesinde onlar için hazırlayacağınız bir bölüm hem bahçenizi daha sıcak ve sevimli gösteriyor hem de onların bahçede doyasıya eğlenmesini sağlıyor. Küçük salıncaklar, mini kaydırak hatta içine girip oynayabilecekleri minik, renkli bir kulübe… Hangisini seçeceğiniz bahçenizin yapısı ve büyüklüğüne ve tabi ki çocuklarınızın isteğine kalmış…

Salıncak

Salıncakları kim sevmez ki… Bahçe salıncakları ise hem eğlenceli hem de bahçenize çok şık bir görüntü sağlıyor. Üstü tenteli klasik bahçe salıncaklarının yanı sıra son yıllarda oldukça popüler olan hasır gibi malzemelerden yapılan tek kişilik armut biçimli salıncaklar da bahçeye ayrı bir güzellik ve keyif katıyor. Kaç kişilik bir salıncak istediğiniz, yatırabilme özelliğinin olup olmaması, rengi, kumaşı gibi pek çok detayı iyice gözden geçirip ihtiyaçlarınızı da belirleyerek size uygu güzel bir salıncak alabilirsiniz.

Kamelyalar

Gazebo ya da daha bilinen adıyla kamelyalar hem bahçenizin dekorasyonuna katkı sağlıyor hem de dostlarınızla günün her saatinde güzel ve keyifli vakit geçirmek için imkan sunuyor. Ayakları yere sabitlendiğinden şemsiye gibi uçmuyor ve bahçelerde büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca tenteleri kalın kumaştan yapıldığı için yağmurdan, soğuktan koruma özellikleri de bulunan gazebonuzun içini istediğiniz şekilde bahçe mobilyaları ile döşeyerek, oturma, yemek yeme, dinlenme alanları oluşturabilirsiniz.