Bahçeli bir eve sahip olmak herkesin hayali… Şehir içinde böyle bir imkana sahip olmak zor olsa da biraz daha şehirden uzaklaşıldığında ya da yazlık yerlerde pek çok bahçeli eve rastlamak mümkün. Bahçelerin en önemli ihtiyacı ise tabi ki bahçe mobilyaları. Peki, bahçe mobilyalarınızı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Bahçe deyince akla çiçekler, bitkiler, doğa gelse de rahat bir oturma alanı da önem taşıyor. Bahçede kahvaltı etmek, misafir ağırlamak, kahve içmek kısacası bahçenin tadını çıkarmak için konforlu ve güzel bahçe mobilyalarına sahip olmak gerekiyor. Peki bahçe mobilyalarınızı seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalısınız? Bahçenizi daha keyifli bir yaşam alanına dönüştürmek için nelere ihtiyacınız var? Gelin bunlara birlikte bir göz atalım…

Bahçenizin alanını göz önünde bulundurun

Bahçe mobilyası almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli konu; bahçenizin alanı… Mobilyanızın şeklini, boyutunu bahçenizin alanına uygun olarak seçmelisiniz. Eğer bahçeniz yeterince büyükse daha geniş yer kaplayan köşe grup ve yemek masası gibi birkaç bahçe mobilyasını bir arada kullanabilirsiniz. Ancak yeriniz daha küçükse sadece yemek yeme alanı ya da kahve içmek için küçük bir masa ve sandalyelerden oluşan bir takım oluşturabilirsiniz.

Dayanıklı malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edin

Mobilyanızın malzemesi dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Malzeme aynı zamanda mobilyalarınızın ömrünü de belirlediğinden, uzun ömürlü olması için dayanıklı malzemelerden üretilmiş mobilya takımı seçmenizde fayda var. Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan tik ağacı dış hava şartlarından en az etkilenen doğal bir malzeme olmakla birlikte biraz pahalıdır ve periyodik bakıma ihtiyacı vardır. Uzun ömürlü olması için özel yağı ile bakım yapmanız gerekir.

Eğer bütçeniz kısıtlıysa ahşap bahçe mobilyası seçebilirsiniz ama tik ağacı gibi dış hava şartlarına fazla dayanıklı olmayan bu mobilyalar kısa ömürlü olabilir. Bahçe mobilyalarında tercih edilebilecek bir başka malzeme ise bambudur. Ancak bambuların da düzenli olarak verniklenmesi bakımlarının yapılması gerekir ve çok uzun ömürlü olduklarını da söyleyemeyiz. Bunların dışında plastik ya da metal bahçe mobilyaları da alabilirsiniz, bakımları çok kolay olmasına rağmen görünüş olarak çok estetik olmayan bu ürünler bazı durumlarda daha ekonomik olduğu için tercih edilebiliyor. Bir başka malzeme ise hasırdır. Hasır bahçe mobilyaları şık görünmesine rağmen dayanıklı değildir. Bu nedenle eğer hasır mobilya almayı tercih ederseniz kısa ömürlü olacağını da bilmelisiniz.

Konforlu olması da önemli

Bahçe mobilyasında konforu göz ardı etmek olmaz. Çünkü misafirlerinizi ağırlayacağınız, ailece zaman geçireceğiniz mobilyalarınız şık olduğu kadar da rahat olmalı. Bu nedenle minderin yumuşaklığından, sırt dayama yerine, yüksekliğindeni, kollarına kadar size uygun mu? Oturduğunuzda sizi rahatsız eden bir yer var mı? Bunlara dikkat etmelisiniz.

Nasıl bir renk seçmelisiniz?

Tabi ki istediğiniz rengi seçebilirsiniz ancak unutmayın ki bahçe mobilyalarınız gün boyu güneş altında kalacak. Bu da demek oluyor ki açık renkler seçmenizde fayda var. Koyu renkli minderler gün boyu güneş altında kaldığından solabiliyor bu da hoş olmayan görüntülere neden olabiliyor.

Açık renklerin ise çabuk kirlenmesi söz konusu olduğundan size önerimiz bahçe minderlerini yedekli almak. Böylece değiştirerek kullanabilirsiniz.

Ve tabiki fiyatı

Bahçe mobilyası alırken aceleci davranmayın. Fiyatları inceleyin. Bazen indirim kampanyaları olabiliyor, onları takip etmeye çalışın. Unutmayın ki önemli olan uzun yıllar kullanabileceğiniz, kaliteli ve şık bir takım almak… Bunun için de belli bir miktar parayı gözden çıkarmalısınız.