Uykusuzluk çektiğiniz bir gecede, romantik bir akşam yemeğinde, evinizin girişinde, banyonuzda her yerde ayrı etkileri kolaylıkla elde edebilirsiniz, yağlarla. Bunun yanında cilt bakımında, çocuklarınızdaki düşme, çarpma durumlarında oluşabilen morarmalarda, afrodizyak etkisiyle pek çok farklı alanda yağlar işinizi kolaylaştırabilir. Dikkat edilmesi gereken bu yağların seyreltilerek kullanılıp kullanılmadığına, harici kullanıma uygun olup olmadığına ve yağın organik olup olmadığına dikkat etmek. Bazı yağlar cilde direkt uygulandığında ya da seyreltilmeden kullanıldığında istenmeyen etkiler yaratabilir. Ayrıca alerjik olabileceği için cildinizde minicik bir bölgede denemekte fayda olabilir. İşte size yağlarla ilgili birkaç pratik bilgi…

Lavanta Yağı

Sakinleştirici etkisini mutlaka duymuşsunuzdur. Uyumadan önce yastığınıza damlatmak, odada buhurdanlıkta etki etmesini sağlamak gibi yollarla uykuya geçişinizi kolaylaştıracaktır. Bunun yanında lavanta yağı yaz aylarında doğal bir sivrisinek savar işlevi de görür. Organik bir lavanta yağını biraz seyreltip vücudunuza sürmek de sivrisinekler için caydırıcı olabilir.

Biberiye Yağı

Bu yağ genellikle sıkılaştırıcı etkisi ile ünlenmiş durumda. Gerçekten de biberiye yağı sıkılaştırıcı etkiye sahip diğer yağlarla birlikte oldukça iyi bir sıkılaştırıcı etki sağlayabilir. Bununla birlikte bu yağ çarpmalar, düşmelerde moraran kollar, bacaklar için de morarmayı, kızarmayı geçirici etkiye sahip. Onun için annelerin elinin altında olmasını özellikle tavsiye ederiz. Biberiye yağının bir artısı da engel olamadığınız bir sivrisinek ısırığının verdiği o uzun kaşıntıyı engelliyor olması. Minicik sürün ısırığın üzerine ve siz tatlı tatlı uyumaya devam edin.

Nane Yağı

Burnunuzun tıkalı olduğu anlarda sadece koklamak bile size iyi gelebilir, nane yağını. Nane yağının önemli bir faydasını da ateş düşürücü etkisi ile görebilirsiniz. Şakaklara birer damla nane yağını sürüp -ateş için diğer tedbirleri de alarak- destekleyici etki sağlamanız mümkün. Bu arada yağın ağrıları dindiren özelliği de söz konusu, sürüldüğü bölgede kan dolaşımını artırıcı etkisi sayesinde hızla nüfuz ediyor. Bu yağı kullanırken uygulama yağacağınız bölgede yara olmamasına dikkat etmenizi öneririz, çünkü yarada yanma hissi verebilir.

Kuşburnu Yağı

C vitamini yoğunluğu ile ünlü kuşburnu yağı oldukça önemli nemlendirici etkiye sahip. Bu haliyle de cilt için oldukça önemli hale geliyor. İçerdiği diğer vitaminlerle birlikte cilt lekeleri, ton eşitsizliği, akne izleri gibi pek çok istenmeyen duruma karşı hızla savaş veriyor. Ayrıca kadınların en büyük sorunlarından biri olan gözaltı morluklarına karşı da oldukça etkili olan bu yağı da aromaterapistlere sorup güvenle kullanabilirsiniz.

Çilek Yağı

Mutfağınızda sıcak suyun içine damlatarak ya da buhurdanlıktan kokunun yayılmasına izin vererek bu muhteşem meyvenin kokusunu zihninizde de kalıcı hale getirebilirsiniz. Sevdiklerinizle evde tercih ettiğiniz, uzun, kalabalık bir Pazar kahvaltısında masanın ortasından yayılan çilek yağı kokusu herkese iyi gelebilir.

Limon Yağı

Önemli bir karar öncesi ya da ev ahalisinin işe, okula dağılacağı erken saatlerde birkaç damla limon yağı kokusu herkesin yaptığı şeye odaklanmasını ve hafızanın güçlenmesini sağlayabilir. Önemli kararlar almanız gereken toplantılar öncesi aracınızda, takside koklamak da zihninizi açabilir. Bunun yanında buzdolabında karışık kokuların yok olması için birkaç damla limon yağını damlattığını pamuğu dolabın içinde muhafaza edebilirsiniz.

Sandal Ağacı Yağı

Sandal ağacı yağı kokusu dinginleştirici, sakinleştirici etkisi ile oldukça ünlü. Meditatif etki elde etmek, yoga, meditasyon yaparken kokuyu hissetmek etkiyi derinleştirebilir. Kokunun evdeki varlığı başlı başına sakinlik çağrışımı yapabilir ve içinden çıkamadığınız olumsuz duygularla baş edebilmenizi, konudan uzaklaşmanızı sağlayabilir. Ayrıca bu yağın, özellikle erkeklerde, afrodizyak etkisi ile ilgili yeni bilgiler de var. Siz en iyisi elinizin altında bu yağdan bulundurun.