Evin giriş kısmı olan antre, evin dekorasyonuyla ilgili ipuçları veren en önemli alan. Evinize ilk adım attığınızda sizi karşılayan antrelerin dekorasyonunda kullanılan mobilya ve eşyaların önemi büyük. Satın alırken kullanışlı ve şık olmasına dikkat edilen antre mobilyaları arasında ayakkabılık, dresuar ve askılık çeşitleri gibi birçok ürün bulunuyor. Birbirinden farklı modellerden oluşan mobilyaları seçerken, antrenin büyüklüğü ve evin geri kalanında uygulanan dekorasyon tarzı, göz önünde bulundurulması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Eğer mobilya seçimi konusunda kararsız kaldıysanız ve giriş hol antre dekorasyonları için fikirler arıyorsanız bu yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Ayakkabılıklar

Eğer evinize girişte ayakkabılarınızı pratik bir şekilde ortadan kaldırmak istiyorsanız ayakkabılık çeşitleri antrenizde mutlaka bulunması gereken mobilyalardan. Farklı boy ve ebatlarda üretilen ayakkabılık modelleri her ihtiyaca cevap veren seçenekler sunuyor. Çok sayıda ayakkabınız varsa ya da kalabalık bir aileyseniz büyük modelleri tercih edebilirsiniz. Yalnız bu modellerin antrenin büyüklüğüne uygun olmasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde ayakkabılarınız için yeterli alanı sağlarken kendiniz için mekanı daraltmış olabilirsiniz. Değişik renk ve malzeme seçenekleri de bulunan ayakkabılıkların tasarım özelliklerinin ev dekorasyonuyla uyumlu olması da önemli. Modern tarzda döşenmiş bir ev için yine aynı özellikte modelleri seçebilirsiniz. Klasik, rustik ve sıcak bir görünüm yakalamak için masif ahşap ayakkabılıklara antenizde yer açabilirsiniz. Ayakkabınızı daha rahat bir şekilde giymek için elbetteki oturmanız gerekiyor. Bunun için yeterli alanınız varsa antre puf modellerini tercih edebilirsiniz. Antreniz küçükse puflu ayakkabılık modellerine göz atmakta fayda var. Üst kısmında puflu bir oturma alanı bulunan bu ayakkabılıklar hem kullanışlı hem de şık bir model olarak dikkat çekiyor. 


Askılık Çeşitleri

Özellikle kış aylarında eve geldiğinizde ayakkabılar gibi montunuzu da çıkarıp bir yere asmanız gerekecektir. Bunun için üretilen askılık çeşitleri evden çıkarken ihtiyaç duyduğunuz diğer giysi, eşya ve aksesuarlarınız için de yeterli alanı sağlıyor. Mont, kaban, çanta, şal ya da atkı gibi bir çok eşyayı bir arada düzenli bir şekilde asmanızı sağlayan askılıkların duvara monte edilen ya da ayaklı olan modelleri bulunuyor. Hangisinin seçileceğine de yine antrenizin büyüklüğü karar veriyor. Yeterli alanınız varsa anternizde şık bir ayaklı askılığa yer verebilirsiniz. Duvara monte edilen modelleri ise ayakkabılığın üzerinde fazla yer kaplamadan kullanabilirsiniz. Antre dekorasyonu için şık bir alternatif olan ayaklı askılıkların farklı kol sayıları bulunuyor. Daha farklı ve dikkat çekici bir görünüm için kolları bulunmayan dilsiz uşak modellerini de askılık olarak antrenizde bulundurabilirsiniz.     

Dresuarlar

Geniş bir antreniz varsa kullanmayı tercih edebileceğiniz mobilyalar arasında dresuar çeşitleri de yer alıyor. Dresuar, genellikle eni dar, uzun ve yüksek bir mobilya çeşidi. Antrenizde kullanacağınız dresuar, evden çıkarken yanınızda bulunmasını istediğiniz önemli eşyalarınız için ideal saklama alanı sunuyor. Dresuar modelleri dört ayaklı olabildiği gibi kolaylıkla duvara monte edilebilen iki ayaklı seçenekler de barındırıyor. Çekmeceli modellerini de bulabileceğiniz dresuarların ayna eklenen dresuar takımı çeşitleri de mevcut. İşlevsel olmasının yanı sıra estetik görünümüyle de göz dolduran dreasurların oymalı modelleri özellikle klasik tarzda döşenen evler için mutlaka olması gereken parçalar arasında görülüyor.   

Dresuar Üstüne Ne Konur?

Dresuarların üstüne konulan eşya ve obje tercihi aslında tamamen sizin zevkinize göre şekilleniyor. Cüzdan, gözlük ve anahtar gibi önemli eşyalarınızı dresuarın üzerine koyacağınız geniş ve dekoratif bir kasenin içinde saklayabilirsiniz. Şamdan, mum, vazo ve çiçekler de dreasuarlara sıklıkla konulan dekoratif objeler arasında. Özel anları ölümsüzleştirdiğiniz fotoğraflarınızı da şık bir çerçeve içinde dresuara koyarak sergileyebilirsiniz.

Antre Dolapları

Ayakkabılık ve askılık çeşitleri en çok ihtiyaç duyulan antre mobilyaları arasında demiştik. Eğer askılığa asılan kıyafet ve aksesuarların görünür olmasından hoşlanmıyorsanız antre dolabı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Ebatları oldukça büyük olabilen antre dolap modelleri sayesinde ayrıca bir ayakkabılığa ya da askılığa gerek kalmadan tüm eşyalarınızı bir arada saklayabilirsiniz. Büyük antre dolapları evin diğer alanlarında kullanılan eşyaları da uygun bir şekilde depolamak için ideal. Özellikle büyük bir antreniz varsa ve diğer odalarınıza bir takım eşyalarınızı sığdıramıyorsanız bu modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca antre dolaplarını kapaklı ya da sürgülü modeller arasında kullanım şeklinize göre de seçebilirsiniz. 

Aynalar

Evden çıkarken en son bakılan yer tabii ki aynalar. Bu yüzden aynanın olmadığı bir antre düşünülemez. Ayna seçimi sırasında farklı büyüklükte ve şekilde birçok modelle karşılaşabilirsiniz. Anterelerde genellikle boy aynası kullanılıyor. Evden çıkmadan son bir defa baştan ayağa kendinizi kontrol etmenizi sağlayan boy aynalarını isterseniz duvara monte ederek isterseniz de duvara yaslayarak kullanabilirsiniz. Antre ayna tercihinde küçük boyutlardaki modellere de yönelebilirsiniz. Boy aynasının aksine bu modeller şekil bakımından birçok seçenek sunuyor. Oval, yuvarlak, kare ya da dikdörtgen; asmayı tercih ettiğiniz duvara göre aynanın şekline karar verebilirsiniz. Eğer antrenizde dresuar varsa aynayı dresuarı dayadığınız duvarın üstünde kullanmak en ideali olacaktır. Dresuar aynaları aynı zamanda evden çıkarken makyajınıza son dokunuşları yapmak için de mükemmel bir tercih.  

Halılar

Antreler evin giriş bölümü olduğu için çabuk kirlenmeye oldukça müsait. Bu sebeple halı seçerken fazla kir ve toz tutmayan aynı zamanda kolay temizlenen modelleri tercih edebilirsiniz. Görünüm olarak antre halısı seçerken duvarın rengi ve ortamın ışık alma durumu göz önünde bulundurulmalı. Fazla ışık almayan bir antre için koyu renkli halılar tercih etmemekte fayda var. Seçilecek halı modelinin desen ya da renginin aynı zamanda duvar rengi ya da mobilyaların dokusuyla da uyumlu olması önemli. Bütün zemini kaplayan büyük halılar yerine ufak modelleri seçmek de şık ve zarif bir görünüm için gerekli.