Büyük bir tadilat yapamıyorsanız, küçük eklemeler yaparak da mutfak dekorasyonunuza yenilik getirmeniz mümkün. Mutfağınız gün içinde defalarca değişime uğrayan, yeni dekor denemeleri için çok elverişli mekanlar. Yeni bir görünüm sağlamak için neleri kullanabileceğimize bakalım.

Panoları kullanın

Alışveriş listeleri, faturalar, hatırlatmalar, çocukların ders programları derken, günlük yaşamda sürekli bir kâğıt trafiği yaşanıyor. Buzdolabına yapıştırılan veya tezgâha bırakılan notlar bazen gözden kaçabiliyor. Bunlar için mutfak duvarınıza mantar, mdf veya kara tahta pano asarak hem dekoratif hem de pratik bir çözüm sağlayabilirsiniz. Mandallı fotoğraf panoları da neşeli bir görüntü için ideal. Panoların dışında, mıknatıslı yazı tahtası da kullanabilirsiniz. Duvarınızı süslemek için işe yarar bir aksesuar!

Masa örtüsü ve Amerikan servisleri

Renk renk, desen desen masa örtüleri kimin ilgisini çekmez! Masa örtüleri, mutfağınızın dekorasyonuna karakter getiren en bilindik eşyalardan biridir. Hem yemek saatlerini pratik hale getiren hem de pamuklu kumaş, elyaflı veya plastik gibi seçenekler sunan masa örtüleri, mutfak perdesi ve halıyla uyumlu olduğunda oldukça şık bir görüntü sağlar. Kullan-at masa örtüleriyle de kısa süreli değişiklikler yapabilirsiniz. Masanızın üzerine koyacağınız bir desenli kâse de dekoratif bir dokunuş getirir. Masa örtüsü kullanmayı tercih etmeyenler içinse bambu, plastik, kumaş Amerikan servis seçenekleri mutfağa hayat verir.

Dolaplarda değişim  

Mutfak dolaplarınızı değiştirmeyi düşünmüyorsunuz ancak bir miktar da sıkıldınız. Dolap kulplarını değiştirmeye ne dersiniz? Dolap kapakları, mutfağın tarzı üzerinde oldukça belirleyicidir. Dolap kulpları yeni bir hava getirmek için çok uygundur. Kulplar dışında bir önerimiz daha var: Duvar stickerları. Mutfak dolaplarınızdan istediğiniz birinde veya birkaçında duvar stickerları kullanabilir hatta buzdolabınızı bile bunlarla süsleyebilirsiniz. Denemeye değer!

Perdede yenilik

Son yılların popüler perde modellerinden zebra perdelerin yanı sıra, mutfaklarda kolaylıkla takılıp çıkarılabilen rustik perdeler tercih ediliyor. Bu perdelerin en büyük avantajı, sıkıldığınız zaman dekorasyonda değişikliğe gitmenin en kolay yolu olmaları. Dijital baskılı perdeler ile mutfağınıza desen getirebilir, tablo asmakla benzer bir etki sağlayabilirsiniz. Ayrıca renk değişikliği yapmak için de en güzel araçlardan biri perdedir. Elbette masa örtüsüyle uyumunu da unutmamak lazım.

Askıların etkili kullanımı

Duvarlara ve tezgâh üstüne monte edeceğiniz askılar sadece mutfak havluları ve kurulama bezlerini değil, birçok mutfak eşyasını asmak için de işe yarar. Askıların toparlayıcı özelliklerinden mümkün olduğunca faydalanarak tezgahınızı ve masanıza ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz. Özellikle elektrikli ev aletlerinin kabloları için dekoratif askılar kullanmak iyi bir fikir. Duvar için raf, duvar askısı veya tezgah üstü kullanabileceğiniz fincan ve kupa askılığı gibi ürünler de eşyaları hem el atlında tutar, hem de sergileme alanı sağlar.

Duvar stickerları için en uygun mekan

Bazen uzun saatler kaldığımız, bazen ayak üstü bir şeyler atıştırdığımız mutfaklarımız, yemek pişirip yenen mekanlardan çok daha fazlası. Günün sonunda evdekilerin bir araya gelmeye gayret ettiği, özel günlerde telaşlı hazırlıklara ev sahipliği yapan, sürekli yaşayan bir mekân olarak hep bir değişim halinde. Dekorasyon trendleri arasında son yıllarda yerini alan duvar stickerları, yemek pişirip yediğimiz, uzun sohbetlere ev sahipliği yapan bu mekanlar için en güzel süslemelerden biri. Yaşam tarzınızı ve görüşlerinizi yansıtan, kimi zaman esprili mesajların olduğu dekoratif duvar stickerları ile üzerine konuşulacak bir yenilik yapın.

Bitkilerin getirdiği huzur  

Özellikle karanlık ve doğal ışık almayan bir mutfağınız varsa yeşil bitkilerin doğal güzelliği ortama huzur verir. Bitkileri mutfağınıza dahil etmek istiyorsanız yapay bitkilerle de bunu sağlayabilirsiniz. Duvar saksısı ve askılı saksı gibi saksı seçenekleriyle yer verebileceğiniz yapay bitkiler mutfağınıza yepyeni bir hava kazandırır.