Yeni bir yıla girerken iyi dileklerle birlikte evinizi yeniden ve o senenin son trendlerine göre dekore etmek oldukça keyifli olabilir. Eviniz en çok vakit geçirdiğiniz yerlerden biri olduğu için görünüşünün ve dekorasyon tarzının sizi mutlu etmesi oldukça önemlidir. Yaşam alanınızda sizi mutlu edecek, baktığınızda rahat ve konforlu hissetmenizi sağlayacak ve tamamen sizin zevklerinizi yansıtacak bir stilin olması için dekorasyon fikirlerini gözden geçirmek oldukça iyi bir fikir olabilir. Yeni bir yıla girdiğimiz şu dönemde 2022 ev dekorasyon trendleri konusunu sizler için araştırdık. Hangi stiller öne çıkıyor, hangi malzemeler çok moda ve en son trendler neler sorularını sizin için cevaplamaya çalıştık.

Yeni Senenin Öne Çıkan Ev Dekorasyonu Trendleri

Son zamanlarda öne çıkan ahşap gibi doğal malzemeler, trend sıralamasındaki yerini bu sene de korumaya devam edecek. Hem mobilyalarda hem de çeşitli dekoratif ürünlerde sıklıkla kullanılan doğal ahşaplar hayatımızın bir parçası olarak trend listelerinde ilk sıraları alıyor. Doğal ahşaptan üretilen masa, sandalye, karyola, dolap, çalışma masası ve şifonyer gibi mobilyaların yanı sıra dekoratif sehpalar, hasır sepetler, duvar panoları, aynalar, jüt ipler kullanılarak üretilen çeşitli dekoratif ürünler 2022 trendler listesinde ön plana çıkıyor. Ayrıca rattan adı verilen malzemeden üretilen çeşitli mobilyalar ve dekorasyon ürünleri de bu aralar çok beğeniliyor ve çok sık kullanılıyor.

Ahşap malzemenin evinize kattığı doğal ve samimi hava ve şık görüntüsü de zevklerinizin mükemmel bir yansıması olarak görünüyor. Dekorasyonda doğal malzeme kullanmanın çeşitli avantajları var. Öncelikle ahşap malzemeden yapılan eşyalar insan sağlığı için faydalı. Bunun yanı sıra sürdürülebilirlik açısından da önemli. Ahşap kullanmanın avantajlarından bir diğeri de eskimesi halinde kolayca yenilebilir olması, bu nedenle de uzun ömürlü bir kullanım süresine sahip olması. Aldıktan bir süre sonra aşınan ya da eskiyen ahşap mobilyalarınızı ve dekorasyon ürünlerinizi dilerseniz kendiniz evde yenileyebilir ya da bu konuda uzman marangoz atölyelerinden destek alarak ilk günkü haline çevirebilirsiniz. Tüm bu nedenlerden dolayı doğal ahşap malzemeler ve rattanlar 2022’nin trendleri arasında yer alıyor ve uzun süre dekorasyonda doğal malzemelerden vazgeçmeyeceğiz gibi görünüyor. Ayrıca zevkinize göre dekore ettiğiniz evinizi farklı dekoratif ürünler kullanarak evinizdeki değişikliği daha da ön plana çıkarmanız mümkün. Bunun için farklı kırlent kılıfları, tablolar, yatak ve koltuk örtüleri ve nevresim takımlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca dekorasyon tarzınıza uygun bir renkte olan halı ya da kilim kullanarak da evinizin stilini ön plana çıkarabilirsiniz.

Seri Üretim Out, El Yapımı Mobilyalar In!

Son yılların öne çıkan trendlerinden biri de el yapımı mobilyaların ve dekorasyon ürünlerinin, seri üretim olanlara göre çok daha fazla tercih edilmesi. Eski mobilyaların tamamen el işçiliğiyle dönüştürülerek yeni hale getirilmesi ya da özel üretim olan mobilyaların evlerde daha sıklıkla kullanılması da 2022 trendleri arasında yer alıyor. Sadece mobilyalar da değil tekstil ürünlerinde de makrome ya da jüt ipli çeşitli ürünler, retro ya da modern desenli tabaklar da çok seviliyor ve kullanılıyor. Özellikle el işi ya da tamamen el yapımı olan ürünler 2022 dekorasyon trendleri arasında öne çıkıyor.

2022 Trendlerinde Yumuşak Hatlar Revaçta

Yeni dekorasyon fikirlerinde yumuşak hatlara sahip olan ürünler çok sık kullanılıyor. Keskin, köşeli ya da geometrik şekillere sahip olan mobilyalar ve dekoratif ürünler yerine kullanılan daha yuvarlak ve bombeli olan ürünler, özellikle evlerde samimi bir ortam yaratıyor ve bulundukları ortamın enerjisini yükseltiyor. Zaman zaman metal ürünlerinde dekorasyon fikirlerine eşlik ettiği bu fikirler, ofislerde de uygulandığında her zamankinden daha sıcak ve daha enerjik bir çalışma ortamı yaratıyor. Farklı objeleri birbirleriyle kombinlemek iste oldukça moda. İki ayrı parça olarak baktığınızda aslında birbirine hiç uymayacakmış gibi görünen objelerin, birleştirdiğinizde oluşturduğu mükemmel uyum ve pozitif ambians kesinlike mutlu ediyor. Kıvrılmı hatlar, bombeli detaylar, yuvarlak dekorasyon ürünleri ve farklı materyallerin birbirleri ile kombinlenmesi en son ev dekorasyon trendleri arasında yer alıyor ve çok seviliyor.

Daha Çok Yeşil Göreceğiz

En yeni dekorasyon fikirlerine göre zevkinizi yansıtan ve mükemmel bir şekilde dekore ettiğiniz evinizin görünümü tamamlamak için bitkilerden faydalanmanızı tavsiye ederiz. Özellikle dekorasyonunuz doğal ahşap ağırlıklıysa kullanacağınız bitkiler, evinizin görünümünü bir anda değiştirecek ve ihtiyacınız olan samimi ortamı yaratmanıza yardımcı olurken güzel bir görünüm de sağlayacak. Dekore ettiğiniz alanın büyüklüğüne göre ve tabiki zevkinize göre seçeceğiniz çeşitli bitkiler, evinizin dekorasyonuna farklılık katacak.

2022’de Trend Olan Renkler ve Uygulamalar

Ev dekorasyon trendleri dendiğinde ilk akla gelen mobilyalar olsa da duvarlarda kullanacağınız renkleri ve evinizi olduğundan daha farklı ve şık gösterecek olan uygulamaları da unutmamak lazım. Bu sene, doğallığın daha da çok ön plana çıktığı renkler çok moda. Ayrıca bir duvarda ya da evin tamamında kullanılan pastel ya da koyu renkler de kullanılıyor. Ancak renk seçimi yapmadan önce odanızın ya da evinizin büyüklüğünü ve rengin nasıl bir yansıma ortaya çıkaracağını da düşünmeniz gerekiyor. Renk değişikliği bir odayı olduğundan daha küçük ve dar ya da olduğundan daha büyük ve ferah gösterdiğinden dolayı doğru renk seçimi ev dekorasyonunda oldukça önemlidir.