Dresuar, bölmelerinde çeşitli objelere ve dekorasyon ürünlerine de yer verebileceğiniz, farklı tasarımlara sahip bir üründür. Masa saatinden, sevdiğiniz parfüm şişelerine, çiçekli vazolardan sevdiklerinizin fotoğraflarına yer vereceğiniz tablolara kadar birçok obje ile süsleyebilirsiniz. Ürünün evinizle uyum sağlayabilmesi için dresuar seçimini yaparken duvar ve kapı rengine uygun seçim yapmaya özen göstermelisiniz. Renk ve çeşitleriyle birçok dresuar modeli evinizi bir adım öne çıkarır. Ailenizi, sevdiklerinizi karşılarken evinizin temsilcisi haline gelir. 

Dresuar Ne Demek? 

Evinizin girişi kısmında yer verebileceğiniz, zarif tasarımlarıyla dikkat çeken dresuar, dışarıya çıkarken yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları konumlandırabileceğiniz bir aksesuardır. Evinize şıklık katacak görüntüsünün yanı sıra, dışarıya çıkarken yanınıza almanız gereken eşyaları hatırlayabilmeniz için de önemli bir istasyondur. 

Dresuar Ne İçin Kullanılır?

Yoğun geçen bir günün ardından eve gelip, elimizdeki çanta, alışveriş torbaları ve kıyafetlerden kurtularak rahatlamak hepimizin hayalidir. Tam da bu anda kapının girişinde, bu iş için sizi oldukça şık bir aksesuar bekliyor! Dresuar, hoşunuza gidecek tasarımlarıyla beraber, farklı birçok alternatifiyle sizlere çeşitli seçenekler sunar. Anahtar, kart gibi değerli eşyalarınızı koymak üzere tercih edebileceğiniz bu ürünler, çekmeceli modelleriyle de alandan tasarruf etmeniz için size imkan sağlar. Evinizden çıkmadan önce yanınıza almanız gereken değerli eşyaları, dresuarınızın üzerinde görerek anında hatırlayabilirsiniz. Dresuar kullanımı hakkındaki sorulara verilebilecek ilk cevap, dışarıya çıkmadan önce değerli eşyalarınızı yanınıza almayı unutmamak yönündedir. Çeşitli tasarımlara sahip olan dresuar modelleri içerisinde aynalı olan ürünleri tercih ederek dışarıya çıkmadan önce görünümünüzü son bir kez kontrol edebilir aynı zamanda antrenizin daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz

Dresuar Nereye Konulur?

Dresuar akla ilk gelen şekliyle evin giriş bölümünde yer verilen bir üründür, evet.
Ancak biraz sıra dışı davranmaktan ne zarar gelir ki? Diyelim ki salonunuza estetik bir dokunuşta bulunmak istiyorsunuz. Salonunuza uygun olarak seçeceğiniz dresuarlar tam da bu noktada devreye giriyor. Salonda sergilemek istediğiniz süs eşyalarınızı, tablolarınızı dresuar ile muhafaza edebilirsiniz. Aynı zamanda yatak odanızda, mutfakta ve diğer birçok odada bulundurabileceğiniz dresuar, odanızın hem şık hem de kullanışlı bir sığınağı haline gelecektir. Bu sayede işinize yarayabilecek her türlü mutfak eşyasını üzerinde veya çekmecesinde bulundurur.  Banyonuzda da kullanabileceğiniz dresuarlar ile ilaç, krem, duş malzemeleri ve diğer birçok kişisel bakım ürününüzü saklayabilirsiniz. Çekmeceleri geniş bir tür tercih ederseniz havlu ve bornozlarınızı da bu bölmelerde bulundurabilirsiniz. Banyo için üretilmiş modellerin, aynalı olmasına dikkat edilir. Yatak odanızda ise hem çekmeceli hem de aynalı türleri tercih edebilirsiniz. Kişisel bakım eşyalarınızı ve diğer kişisel ürünlerinizi dresuar sayesinde alandan tasarruf ederek yerleştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Dresuar Ne İşe Yarar?

Dresuar çeşitleri kullanım amacına, tasarım anlayışına göre çeşitlilik gösterir. Günümüzde mobilyalar kişiliğimizin ve ruhumuzun bir dışa vurumudur. Bu nedenle ev dekorasyonunda, kişiliğinizi yansıtan, estetik zevkinizle uyumlu ürünleri tercih ederek, içerisinde severek yaşayabileceğiniz bir ortam yaratabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız ürünlerin çok amaçlı olmasıyla beraber alandan tasarruf edebilirsiniz. Evin her bölümüne uygun olan dresuarınızın tasarımınızla uyum sağlayabilmesi adına farklı fikirlere yönelebilirsiniz. Tek çekmeceli ve şık bir aynaya sahip olan dresuarınızın yanına bir de güzel bir koltuk yerleştirip müthiş bir makyaj masası oluşturabilirsiniz. Eğer klasik ve eşya kullanımı çok olan biriyseniz daha geniş ve çekmecesi bol bir model tercih etmeniz yararınıza olur. Eğer evinizin koridorunda bir dresuar kullanımına ihtiyacınız varsa daha ince ve daha az yer kaplayan dresuar çeşitleri tam sizin içindir. Ama eğer alanınız geniş ise daha büyük ve size daha çok eşya muhafaza imkanı sunacak modelleri de tercih edebilirsiniz. 

Dresuar Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Görüntüyü ön planda tutuyorsanız şıklığı dresuarlarda arayabilirsiniz. Görüntü sizin baş kriteriniz ise kapınıza, duvarınıza ve dresuarı kullanacağınız bölgedeki halı rengine uygun bir model seçmeniz gerekir. Sadelikten yana iseniz daha sade örneğin krem ve beyaz gibi renkler sizin için uygun seçeneklerden bazılarıdır. Uzun bacaklı modeller tercih etmeniz dikkat etmeniz gereken bir diğer noktadır. Bunun nedeni üzerinde bulunan eşyaları daha kolay almanızdır. Bir diğer yandan çekmece ve en üstte bulunan ana bölge büyüklüğü de oldukça önemlidir. En üst yatay bölge geniş olduğu sürece saksı, saat, biblo ve günlük eşyalarınızı saklamakla ilgili problemlerin önüne geçebilirsiniz. Çekmecelerin genişliği ile de daha fazla alan elinizin altında bulunur. 

Dresuar Nasıl Yapılır?

Dresuar yapımında öncelikle tasarım için tercih edeceğiniz malzemeyi belirlemeniz gerekir. Tahta malzeme tercih ettiğinizi düşünürsek eğer istediğiniz boyuta göre öncelikle üst bölüm yapılır. Ardından istediğiniz türdeki bir boya, örneğin yağlı veya sprey boya ile bu bölme boyanır. Diğer aşama ise dresuarın ayaklarının yapımıdır. İstediğiniz kalıplarda dört, iki veya istediğiniz sayıda ayağı yapabilirsiniz. Ayakları eşit boyda tasarlamak ve tahtayı ona göre boyutlandırmak önemli bir husustur. Ayaklar da istediğiniz renge boyanır ve montaj işlemine hazır hale getirilir. Ayaklar ve üst kısım bir yapışkan veya matkap yardımı ile birleştirilir. Tüm bu aşamalardan ve boyanın kurumasından sonra yaptığınız dresuar hazır hale gelmiştir. Üzerine seçeceğiniz bir aynayı da yerleştirerek son derece kullanışlı bir eşya tasarlamanın keyfini yaşayabilirsiniz. Kendi yaptığınız eşyayı keyifle kullanıyor olmanın yanı sıra, kendi tasarımınızı her gün görmenin keyfini yaşayabilirsiniz.